Entrevistes

Alex Ros i Roger Rexach

Alex Ros i Roger Rexach Data de l'entrevista: 2011-12-19 14:00:00 (per Xavi Viñas Vilella)
Dades personals:

Nom: Alex Ros i Roger Rexach

Relació amb l'equip:
Jugadors del Begues B

Altres dades:
Han jugat al primer equip, són ex-entrenadors de futbol base
Introducció:

Després d’haver entrevistat al Pancho i al Joan Vázquez i després d’una setmana en què no hi ha hagut competició, us acostem a dos jugadors que estan a les files de l’Amateur B. Són l’Àlex Ros i el Roger Reixach. Amb ells parlarem de les claus de l’inici de temporada d’aquest equip i també sobre les diferències entre jugar a la lliga penedesenca i la del Baix Llobregat. Comencem doncs.Xavi Viñas Vilella Quines són les vostres sensacions en aquest inici de temporada amb el B?

Alex Ros i Roger Rexach Àlex: L’equip està treballant, està millorant mica en mica i bé anar aprenent que és del que es tracta al B. Roger: Sempre hem d’aprendre coses noves i, com molt bé a dit l’Àlex, anem fent dia a dia i a veure com surten els resultats.

Xavi Viñas Vilella Quines són les vostres sensacions en aquest inici de temporada amb el B?

Alex Ros i Roger Rexach Àlex: L’equip està treballant, està millorant mica en mica i bé anar aprenent que és del que es tracta al B. Roger: Sempre hem d’aprendre coses noves i, com molt bé a dit l’Àlex, anem fent dia a dia i a veure com surten els resultats.

Xavi Viñas Vilella Heu començat la lliga una mica més avall de mitja taula. Com valoreu la posició actual de l'equip?

Alex Ros i Roger Rexach Àlex: Doncs, s’ha de dir que la lliga és més competitiva del que ens esperàvem. Venim de jugar de Vilafranca on hi havia quatre equips forts i la resta era més calmadet. Aquí ens estem trobant que tots els equips són molt forts. L’altre dia vam anar a jugar al camp de l’últim classificat i ens va donar guerra. Roger: Com cada any, més o menys tenim gent nova i sempre necessitem un temps per adaptar-nos. Però, mica en mica, s’està veient que l’equip va evolucionant i la veritat és que tenim bones esperances.

Xavi Viñas Vilella L’Àlex ja s’ha avançat, fent una mica de periodista a una de les preguntes que us anava a fer, però la faré igualment per saber l’opinió del Roger. Creus que és més competitiva la lliga del Baix Llobregat? En quin sentit?

Alex Ros i Roger Rexach Roger: En general, els equips estan molt més treballats, saben posicionar-se millor. És una lliga molt igualada i et pots trobar que el primer t’ho posa, òbviament, dificilíssim; però l’últim també va a totes i també t’ho has de treballar perquè hi ha un nivell bastant igualat.

Xavi Viñas Vilella Quins punts li falten per millorar a l'equip per aconseguir una dinàmica més positiva?

Alex Ros i Roger Rexach Àlex: Són molts punts. Som un equip molt jove que encara ha d’anar madurant mica en mica. Jo crec que no es pot destacar una cosa en particular. Crec que és tot. Potser, tàcticament és on l’equip està menys treballat. És on ara estem incidint més i on potser es pot veure més millora. Roger: Un punt clau que tenim és que ara estem més que mai units i fent molta pinya. No vull dir que abans no ho estiguéssim, però el fet dels resultats que vam tenir a principi de temporada ens ha fet unir-nos més, intentar parlar més entre nosaltres per tirar endavant i, poc a poc entre tots, anar traient tot el possible de nosaltres.

Xavi Viñas Vilella Quins canvis creieu que hi ha respecte de l’any passat amb aquest grup de jugadors?

Alex Ros i Roger Rexach Roger: Aquest any es nota l’empenta dels jugadors joves. Diguem que l’any passat érem més veterans i amb el tema de picardia i saber llegir els partits potser estàvem més ben situats. Aquest any, però, tenim bastant resistència, és a dir, gent jove que es vol guanyar la posició, que ha vingut amb moltes ganes i crec que aquest és un aspecte bastant important a destacar.

Xavi Viñas Vilella Per tant, dedueixo que al vestuari hi ha una bona pinya?

Alex Ros i Roger Rexach Àlex: I tant, si no hi hagués una bona pinya això no s’aguantaria per enlloc. Una lliga és molt llarga i hi ha jugadors que tenen la passió sempre per defecte i altres que necessiten al•licients. Per aguantar un equip necessites aquests al•licients sempre.

Xavi Viñas Vilella Vau tenir algun tipus de dificultats al principi de temporada? I si és així, quins van ser?

Alex Ros i Roger Rexach Àlex: Jo no li diria dificultats. És més el que passa a tots els equips: un grup quan comença de nou i, sobretot aquest any, que pujaven juvenils i que venia gent de fora hi havia el dubte de si farien fitxa a tots o algú es quedaria fora... A l’inici hi havia nervi, no saps per on anirà tot i, qui més qui menys, tothom aspira a jugar al primer equip i tenir-hi la possibilitat de jugar-hi també. Es barreja tot en un grup i això s’ha de posar a lloc poc a poc perquè tothom estigui d’acord.

Xavi Viñas Vilella El fet que el Primer Equip hagi pujat de categoria, fa que al B hi hagi més ganes de fer un bon paper per tenir més possibilitats?

Alex Ros i Roger Rexach Roger: Jo crec que és un dels objectius que té el club. El B sempre serà un equip que estarà a sota, però per acabar de formar els jugadors que venen del juvenil o els que porten un parell o tres d’anys per tal que es vagin adaptant a la categoria màxima. Sí que es veu claríssimament que alguns tenen ganes de complir el seu màxim objectiu que és poder arribar al Primer Equip. Àlex: Per mi és indiferent. Si el primer equip estigués a primera divisió tindria les mateixes ganes que si estigués a la segona regional d’abans.

Xavi Viñas Vilella Anteriorment, ja s'havia creat un Amater b, però en aquell cas va durar un any. Com valoreu que, en l'actualitat, el segon intent de Begues B ja porti 4 anys consecutius?

Alex Ros i Roger Rexach Àlex: Jo penso que aquella interrupció va ser més un accident o un entrebanc, per dir-ho d’alguna manera, que no una altra cosa. Estava clar que Begues necessitava un B perquè hi havia molts jugadors que estaven sortint i perquè hi havia molta gent que volia jugar a futbol i, per tant, faltava aquest punt.

Xavi Viñas Vilella Fins aquí el que dóna de sí aquesta entrevista. Nois, moltes gràcies per haver tingut aquesta conversa i poder-la compartir. Molta sort, ànims i a seguir treballant.

Alex Ros i Roger Rexach