Entrevistes

Daniel Llompart

Daniel Llompart Data de l'entrevista: 2011-03-15 10:04:00 (per Albert Escala&Xavi Viñas )
Dades personals:

Nom: Daniel Llompart

Relació amb l'equip:
President

Altres dades:
Veure l'historial de la web
Introducció:

 

En aquesta entrega de la mà de Dani Llompart, president del Club de Futbol Begues, fem una repassada a la marxa general de club.

 

FITXA TÈCNICA

Com a Jugador: 

Format a les categories inferiors del CF Barceloneta, començant a la categoría Aleví i acabant amb el Juvenil Nacional del mateix club. Ja en categoría amateur ha jugat a Preferent, 1ª Regional i 2ª Regional, repartits en els seguents equips: CF.Barceloneta, A.E. Piera, F.C. Sanfeliuenc, U.D. Marianao Poblet i C.F. Begues

Com a entrenador:

Ha pasat per totes les categories del futbol base, primer amb la A.E. Piera ( Alevi i Infantil) i  amb el C.F. Begues (Escola, Prebenjami, Benjami, Infantil, Cadet i Juvenil),  tambè amb el C.F. Begues va entrenar un any entrenant al primer equip a 2ª Regional.

 

 Albert Escala&Xavi Viñas Com valores aquest inici de temporada?

Daniel Llompart Doncs, aquest any el trobo magnífic. No tan sols el primer equip, sinó tot el futbol base, que està donant uns resultats realment interessants i que la pròpia junta s’està sorprenent.

Albert Escala&Xavi Viñas Llavors, molts equips, com bé dius, estan en plenes opcions d’estar a la part alta de la classificació i, fins i tot, de guanyar el títol de lliga si es pot. T’ho esperaves?

Daniel Llompart No, no. Ja ho estava dient abans. Amb el futbol base si que sabíem que en fer els equips per nivells que, com sabeu, va ser una dels projectes del club, aspiràvem a tenir equips ben col•locats. Però, és que actualment, excepte dos equips, tots estan entre els cinc primers i alguns estan líders o dels tres primers amb opcions a pujar. Això no ens ho esperàvem.

Albert Escala&Xavi Viñas Hi ha moltes opcions que algun equip de les categories inferiors pugi de divisió. Fins i tot, també el primer equip. Seria un problema econòmicament parlant? I, heu pensat com afrontar-ho en cas que succeeixi?

Daniel Llompart En el futbol base, ara mateix, no seria un problema purament econòmica perquè el cost va en funció dels equips que tens, no de la categoria. Nosaltres podríem aspirar a pujar a l’aleví A, que pujaria a segona divisió. Però, realment el cost podria repercutir quan estàs a primera divisió. Això pel que fa al futbol base. A nivell del primer equip, ja és una altra història. El primer equip, si pugés aquest any, que seria històric, a més guanyaria dues categories de cop i pujaria a segona catalana. Aquí evidentment s’haurien de fer números i veure de quina forma via sponsors, que és l’única via que tenim, podríem afrontar-ho. Jo crec que amb il•lusió, ganes i fent un esforç tots plegats fins i tot l’ajuntament intentaríem salvar-ho. Però, aquí sí que evidentment el cost econòmic repercutiria.

Albert Escala&Xavi Viñas Xavi Viñas: Indepentdentment del cas hipotètic que pugessin, quina és l’actual situació econòmica del club?

Daniel Llompart Complexa perquè el club, com hem explicat moltes vegades, la seva font d’ingressos ve per quatre vies: socis, sponsors, quota de pares i subvenció de l’ajuntament. En aquest últim nivell, sabem que el consistori està fent un esforç important per mantenir el mateix import que l’any passat. A nivell de sponsors, ho estem començant a notar. A la gent li costa fer una aportació però és cert que els agraïm l’esforç que fan. Després tenim el tema dels pares que són els que pràcticament estan complint de forma religiosa amb el seu pagament perquè els seus fills facin una activitat. I els socis, també hi són però no podem oblidar que la quota de socis és una quota purament significativa. El club, ara mateix no té problemes, no té problemes tenint en compte aquests ingressos. El problema molt greu el tindríem si no arribés la partida de l’ajuntament o la dels sponsors, però com que som optimistes no hem de tenir cap problema.

Albert Escala&Xavi Viñas La crisi econòmica com ha afectat al club? Per exemple, s’ha notat la retallada en publicitat o en altres àmbits...

Daniel Llompart La retallada més important l’hem tingut en què als sponsors els costa pagar les quotes que teòricament haurien de pagar. Quan vam entrar l’any passat, ja ho vam notar: molts sponsors es van donar de baixa. A nivell d’ajuntament, hem tingut una baixada important respecte de juntes anteriors i a on sí que s’està notant, encara que la gent fa un esforç important, són en els impagats familiars. Evidentment, l’economia familiar com totes, noten els seus imprevistos. Ara per ara, però, la gent està complint amb el pagament.

Albert Escala&Xavi Viñas Xavi Viñas: Parlant de les famílies en aquests dos últims anys sobretot, s’ha notat una major implicació per part del poble i hi ha molts equips que, fins i tot, que en una mateixa categoria n’hi ha fins a quatre. Com a president, consideres que és una resposta fortuïta que s’ha donat per casualitat o el club ha ajudat a què això passés?

Daniel Llompart El primer reclam important que hi ha és el tema de la gespa. El fet de tenir un camp de gespa ha fet que molts nanos s’hagin decidit per venir a jugar a futbol. El tema de tenir quatre equips, amb el que és benjamins i prebenjamins, crec que ha estat fruït de la gespa. La gent ha tingut una atracció i, poster també, la filosofia de club que s’està implantant.Amb els alevins el tema és diferent perquè ja ve oblligat per la federació catalana que aquest any va canviar les normatives i a tot el que era futbol 11 ho van passar a futbol 7. Volguem o no volguem ens ha obligat a tenir quatre equips. El club el qus sí ha fet per política esportiva és tenir equips molt poblats de jugadors. Perquè considerem que els nanos han de jugar. Si en futbol 7 fem equips de 14 jugadors, elque passaria és que un nen, independentment del seu nivell, jugaria poc. Al ser plantilles més ajustades de 10, 11 o 12 com a màxim, els nanos juguen més. A més, dins de la política de club els pares ja firmen un document conforme els jugadors es poden moure lliurement entre equips si ho estima la comissió esportiva o, en aquest cas, la coordinació. Doncs, tot això ha fet que hi hagi més equips.

Albert Escala&Xavi Viñas El fet que s’apunti tanta gent implica més responsabilitats i més organització. En quin sentit es plasma o es veu afectat el club tot aquest lligam de responsabilitats?

Daniel Llompart En l’organització el que està clar i, també, té una repercussió econòmica és que necessites més gent: quant més nanos tens, més gent necessites. I necessites una organització encara que sigui purament esportiva és important. Nosaltres aquest any, fins i tot, el que és l’organigrama de coordinació està format per quatre persones. Un coordinador general, que és el Marc Guasch, i tres subcoordinadors per les diverses àrees. Escola (benjamins i promeses), el que pertany a futbol 7 i futbol 11 inclòs el femení. En aquest últim ocupa el càrrec el Quino, en el de futbol 7 el Domènec i, en l’escola, l’Albert Cassassín. Això és més responsabilitat per donar més cobertures tant als jugadors com a les famílies com pels socis. Sense oblidar, que tenim una comissió esportiva que és la que s’encarrega directament de la gestió del primer equip i l’amater.

Albert Escala&Xavi Viñas Xavi Viñas: Passant ja a valorar la visió de futur que com a president pretens inculcar en el club, la tasca administrativa que heu fet fins ara és el camí a seguir?

Daniel Llompart És el camí a seguir. Nosaltres quan vam entrar clarament amb el nostre projecte vam dir que ens agradaria que, sobretot, els equips grans estiguessin formats per gent de la casa o gent que sigui resident aquí a Begues. Després teníem molt clar que per tenir un valor de competitivitat havíem de tenir els nanos dividits segons els seus nivells. Considerem que un nano amb el seu nivell si és bo, pot aspirar a quotes més altes i, si és un nivell inferior, millorarà jugant amb els del seu propi nivell. Sí que és cert i és el que hem parlat al principi que no pensàvem que en dos anys ja tinguéssim els equips a dalt. L’any passat vam aconseguir fer pujar a un benjamí i a un aleví i aquest any si les conses segueixen com estan podem pujar a diferents equips. Millorar, jo crec que en el tema esportiu és una tasca del dia a dia i que està encaminada amb les bases que tenim creades. Hem de millorar altres aspectes. Per exemple, tema de comunicació amb els nostres associats. La web està tenint força, però és cert que hi ha un perfil de soci que no hi entra. Després, intentar millorar tot el que són temes purament socials. Coses que la gent faci i que se senti involucrada amb el club i que el carnet de soci tingui un valor afegit. Però, el que és l’àrea esportiva jo crec que estem pel bon camí i l’únic és que hem d’esperar resultats.

Albert Escala&Xavi Viñas Ja, per acabar, quins desitjos demanaries per aquest 2011 pel Club de Futbol Begues?

Daniel Llompart El principal desig és que es mantingui la línia que estem portant fins ara, que jo crec que seria un èxit. Si tinguéssim la sort que el primer equip pogués pujar ja seria sensacional, llavors ja veuríem com ho solucionaríem econòmicament, que seria un fet històric perquè el club no ho ha fet mai. I si, a sobre, tenim la sort que el futbol base segueix en la línia de poder pujar algun equip això seria el màxim. També, si tinguéssim la sort que ens caigués una fortuna amb la loteria seria donar una tranquil•litat més gran pel tema econòmic perquè, insisteixo, hem entrat en un període complicat, però que a base de bona feina i d’hores que hi dediquem. Les coses de moment estan sortint bé.

Albert Escala&Xavi Viñas Xavi Viñas: Moltes gràcies per haver tingut aquesta conversa i fins la propera.

Daniel Llompart