Entrevistes

Joan Vazquez i Pancho Brull

Joan Vazquez i Pancho Brull Data de l'entrevista: 2011-11-09 09:32:00 (per Xavi Viñas)
Dades personals:

Nom: Joan Vazquez i Pancho Brull

Relació amb l'equip:
Entrenadors del benjamí A

Altres dades:
Introducció:

 

A Radio Begues van fer una entrevista a Pancho i Joan, entrenadors del benjamí B, equip que fa 15 dies va guanyar el primer partit oficial de la història del club al FCBarcelona. Aquí en teniu la transcripció:Xavi Viñas En l’entrevista d’aquest mes, hem parlat amb el Pancho Brull i en Joan Vàzquez. Són dos jugadors de l’equip juvenil, però en aquesta entrevista els preguntarem sobre la seva factea d’entrenadors. Són els dos tècnics del Benjamí A que fa dues jornades va jugar contra el Barça en el que va ser el primer partit oficial del Begues contra els blaugrana. Pancho i Joan digueu vosaltres mateixos quin va ser el resultat.

Joan Vazquez i Pancho Brull Pancho: Una victòria molt treballada i vam aconseguir una victòria per 2 a 3 al camp del Futbol Club Barcelona. Estem molt contents, de veritat.

Xavi Viñas Expliqueu-nos una mica com va ser aquest partit.

Joan Vazquez i Pancho Brull Joan: El partit va ser molt nerviós ja que vam anar els dos entrenadors i ens va acompanyar l’Àlex com a coordinador i delegat. Però, no vam aguantar a la banqueta i estàvem molt nerviosos. El treball es va fer bé i va estar molt ben preparat i el partit va sortir bé i al final vam guanyar.

Xavi Viñas Hi havia molta diferència entre els jugadors del Begues i els del Barça?

Joan Vazquez i Pancho Brull Pancho: És possible que sí que es pugés veure una mica de diferència tàcticament i tècnicament a favor d’ells. Però, jo crec que el fet que nosaltres vam treballar moltíssim, els nens es van deixar la pell al camp, es van esforçar una barbaritat i van donar tot el que tenien van aconseguir que aquesta diferència no es notés gairebé. Gràcies a això, vam estar a la seva alçada en tot el partit.

Xavi Viñas Per tant, quines van ser les claus que van decidir el partit a favor vostre?

Joan Vazquez i Pancho Brull Joan: La col·locació i el treball preparat. Pancho: Jo crec que el treball i les ganes que li van posar els nens en jugar contra el Barça van suposar uns ànims extres.

Xavi Viñas Quan us diuen que jugueu amb el Barça, agafeu el cotxe, baixeu i us trobeu allà plantats davant de la ciutat esportiva, què se sent?

Joan Vazquez i Pancho Brull Joan: Sempre hi ha una mica de nervi. Ja saps que vas a jugar contra el Barça i que serà un partit molt difícil. Però, jo des de la setmana anterior ja m’estava preparant el partit. Estava més segur i amb confiança amb els meus nens i jo ja sabia que el partit sortiria bé. Ho tenia més o menys pensat i, bé, vam treballar fort durant la setmana i al partit vam animar als nens i van sortir a jugar com saben, a donar el màxim i el partit va sortir bé. Tot i això, va ser molt difícil perquè el Barça sempre és el Barça. No els trec cap mèrit perquè es van esforçar moltíssim i no es van enfadar en cap moment al final del partit. A més, vam demanar fer-nos una foto tots junts al final del partit els dos equips junts i van dir que sí.

Xavi Viñas Des d’aquí, quan es va pensar en entrevistar-vos teníem una curiositat: el fet que juguéssiu contra el Barça era un plus de motivació tant pels nens com pels pares, com bé heu dit. Però, van venir molts més pares en aquest desplaçament?

Joan Vazquez i Pancho Brull Joan: Sí, si, si. Pancho: No ens podem queixar perquè la veritat és que és un equip en què els pares estan molt involucrats i, en general, sempre acostuma a venir tothom. És un grup de pares molt unit i estem molt contents. La veritat és que vulguis o no, qui havia de fer alguna cosa va intentar aplaçar-ho per poder venir al partit. Joan: No van fallar. Alguns familiars més també van venir.

Xavi Viñas Canviant una mica de tema, quin és l’objectiu general que us heu plantejat per aquesta temporada? El fet de guanyar el partit contra el Barça us l’ha fet canviar?

Joan Vazquez i Pancho Brull Pancho: Jo crec que l’objectiu, a principi de temporada, tenint en compte que estem en una categoria superior no és cap altre que el de mantenir la categoria, això està clar. Però, dins d’aguantar la categoria hem d’intentar fer el millor resultat possible. Però, el fet de portar tres partits guanyats i haver guanyat al favorit de la categoria, sí que et dóna un plus de pensar en la possibilitat de fer una temporada brillant. Això fa aparèixer la possibilitat d’imaginar de pujar de categoria i això fa créixer el ànims.

Xavi Viñas En relació amb això, sabem que en alguns fòrums també es postula la possibilitat d’estar al capdamunt de la classificació en un grup on hi ha el Castelledefels, el Prat Blaugrana, el Barça... Què en penseu d’això?

Joan Vazquez i Pancho Brull Joan: Jo al principi de temporada quan van sortir els equips que hi hauria a la lliga, la gent comentava que seria un grup difícil. Mica en mica es va treballant i crec que aquesta categoria la podrem aguantar.

Xavi Viñas Quins són els punts que creieu que podeu millorar tant tàcticament com tècnicament?

Joan Vazquez i Pancho Brull Joan: No ser tant estàtics, que sempre hi hagi com a mínim dos recolzaments per donar la passada. Hi ha jugadors que els falta això i a d’altres que encara els falta millorar la col·locació.

Xavi Viñas Al Begues hi ha la política que tots els nens han de jugar un mínim de temps, això també ho vau poder observar en el cas del Barça:

Joan Vazquez i Pancho Brull Joan: Sí que van jugar tots i van fer rotacions. No hi va haver un onze i els altres a la banqueta allà esperant i escalfant. L’entrenador va anar canviant jugadors i van estar ben distribuïts.

Xavi Viñas Anant a un altre tema referent a un tema més vinculat amb l’educació i en el fet de portar un grup, en aquestes categories com creieu que és la relació nens – àrbitres? Heu observat comportaments estranys?

Joan Vazquez i Pancho Brull Pancho: En general no. Sempre hi ha els típics comentaris com hi ha en qualsevol equip. Un nen pot enfadar-se si un àrbitre no li ha xiulat res, però no directament a l’àrbitre, sinó que es pel fet d’haver rebut una puntada, però mai va més enllà d’això.

Xavi Viñas Si mai n’hi hagués, com a entrenadors quines estratègies teniu en cas que es produís alguna cosa similar?

Joan Vazquez i Pancho Brull Joan: De moment no ha passat, però si el nano no actua bé i ho fa dins del camp, evidentment, aquest nen surt fora ràpid i l’intentem tranquil·litzar nosaltres i parlar amb ells sobre el què ha passat.

Xavi Viñas Esperem que tingueu molta sort aquesta temporada que de ben segur serà interessant i emocionant. Gràcies per haver compartit aquesta experiència amb el club.

Joan Vazquez i Pancho Brull Gràcies a vosaltres, adéu!