Club de Fútbol Begues
75è aniversari
75ani.gif

LES SECCIONS DEL CF BEGUES

Aquest alt grau de participació demostra com havia arribat el CF Begues a estar imbricat en el moll de la societat beguetana en aquells primers anys de vida democràtica.

Altres esports cercarien l'aixopluc del CF Begues per desenvolupar la seva activitat com l'Hoquei CB Femení, fundat l'any 1977 per iniciativa de Roberto Besserer, Josep Navarret i Josep Montes Motis. Aquesta formació, l'any 1978, rebia de la Federació Catalana la insígnia d'or en ser considerat el millor equip de la regió. En dos anys va arribar a ser subcampió de Catalunya, això el classificava per jugar la final d'Espanya en la categoria de Juvenils que es va celebrar a Sevilla, el febrer de 1979, quedant terceres en la classificació general. L'any 1980 participarien en la XXXII edició del "Torneo Internacional de Hockey Hierba" organitzat pel Real Club de Polo de Barcelona. Aconseguiren l'ascens a 2ª Categoria, en quedar campiones de la Lliga Catalana d'Hoquei Femení Juvenil.

L'equip d'hoquei masculí es formava en aquesta mateixa temporada, amb uns resultats més modestos, finalitzava en el 5è lloc de la classificació.

La temporada va quedar completa amb la programació de les primeres "6 horas de Hockey Begues" una iniciativa innovadora molt ben rebuda per la Federació Catalana d'Hoquei, que va felicitar els seus promotors.

En el mateix període el bàsquet també va tenir uns impulsors d'aquest esport. El primer equip de bàsquet dependent del CF Begues com una secció més es va formar per iniciativa de Jaume Martin Ravell, Francisco Herrero, Francisco Ros Termens. Aviat es veuria ampliat el nombre de joves que volien formar-ne part i seria necessari crear dos equips, un de sèniors i un de júniors que es federarien per participar en les lligues oficials.

Amb quatre equips de futbol, dos de bàsquet i dos d'hoquei, finalitzava la dècada dels setanta per al CF Begues amb 562 socis, 150 jugadors federats en les respectives federacions i dues pistes de tennis en construcció. Tot això succeïa en un poble de 1.272 habitants.

Tornar